Kreşe Giden Çocuğa Bağışıklık Güçlendirici

Kreşe Giden Çocuğa Bağışıklık Güçlendirici

Rate this post

Kreşe Giden Çocuğa Bağışıklık Güçlendirici onların evden uzaktayken iyi beslenmelerini ve rahat etmelerini sağlamanın harika bir yolu olabilir. Anahtar olay şu ki, her zaman aynı şeyi yemek zorunda kalmamaları için takviyeleri çeşitlendirmek, sunumu renklendirmek ve yemekleri sevdirmek gerekiyor. Bu besinler onlara yeni şeyler öğrenmek için ihtiyaç duydukları enerjiyi sağlayacağı için de iyi gelecektir. Bu içeriğimizde aşağıda yer alan konular hakkında bilgiler bulacaksınız.

  • Kreşe giden çocuğa bağışıklık güçlendirici
  • Kreşe giden çocuğa bağışıklık güçlendirici takviye
  • Kreşe gitmek istemeyen çocuğa nasıl davranmalı

İçindekiler

Kreşe Giden Çocuğa Bağışıklık Güçlendirici

Çocuğunuza sağlıklı yiyecekler yedirmek en önemli önceliğiniz olmalıdır. Enerjiye ihtiyaç duyan çocuklar, gelişim sürecinde kreş ortamında mikroplara karşı da bağışıklık kazanmak için protein karbonhidrat yağ ve sebze meyvelerden de gerekli vitaminleri almalılar.

Bunu yapmanın en iyi yolu, iyi bir örnek olmak ve diğer yetişkinlerin yardımını almaktır. Sebze ve meyve gibi besleyici yiyecekler ile bol sıvılı kombinasyonlar besleyici zihin açıcı ve motive edici olacaktır. Çocuklar kreşe gidiyorsa günde 1.200 -1.700 kaloriye ihtiyaç duyarlar. Daha düşük düzeyde besin verilirse vücut ihtiyacı olan enerjiyi alamayacaktır. Çocuk durgun ve motivasyonsuz olacaktır.

Ebeveynler bu noktada besleyici takviyeler seçmelidir. Kreş çocuklarına yedirilecek besinler: mevsimlik meyve ve sebzeler, süt ürünleri ve kepekli tahıllar olabilir. Diyetlerine en az bir porsiyon yağsız kırmızı et eklemek, vücutlarına güçlü büyümeleri için ihtiyaç duydukları proteini verecektir. En sağlıklı beslenme, dengeli protein, meyve ve sebze karışımı ile fındık ve kuruyemişlerden elde edilen besinlerdir.

Kreşe Giden Çocuğa Bağışıklık Güçlendirici Takviye

  • Probiyotikler kreşe giden çocukların bağışıklık sistemini güçlendirir. Yoğurt, kefir, taze turşu veya ekşi turşu gibi fermente edilmiş gıdalar kreşe giden çocuklara verilmelidir.
  • D vitamini hastalıklara yatkın kreş çocuklarına mutlaka verilmesi gereken bir vitamindir ve D vitamini içeren besinler tükettiğinde soğuk algınlığı ve gribe karşı çok daha güçlü olurlar.
  • Çocuklar yeterli düzeyde uyumalılar.
  • Çocuklar ( kreş çocukları) asla hareketsiz kalmamalı egzersize teşvik edilmeliler.
  • Nohut yumurta ve kırmızı et yedirerek çinko seviyelerini koruyun
  • Brokoli ıspanak soğan ve sarımsak gibi fito-besinler yedirin ve bağışıklık sistemlerini koruyun.
  • Çocuklara bol su içirin.
  • Yumurta sarısı pastörize tereyağı ve karaciğer yedirerek yeterince A vitamini takviyesi yapın.
İlgini Çekebilir  10 Yaş Erkek Çocuğu Psikolojisi

Kreşe Gitmek İstemeyen Çocuğa Nasıl Davranmalı

Çoğu zaman çocuklar kreş ortamından korkarlar çünkü evlerinin rahatlığını bırakıp farklı bir ortama gitmek zorunda kalacaklarından korkarlar. Ne yapacaklarını bilemeyeceklerinden veya birinin onlara kötü davranacağından endişelenebilirler. Yeni okula alışmaları uzun zaman alacak diye de endişelenebilirler. Yakında arkadaşlarını görmeyi ve sınıf etkinliklerine katılmayı sabırsızlıkla bekleyecekleri konusunda kendilerine güvence verilmelidir. Çok renkli bir ortama gireceklerinden söz edilmeli, kendilerinin de kreş maceraları varsa anlatılmalıdır. Yoksa da uydurulabilir.

Ebeveynler çocuklarıyla korkuları hakkında konuşmalı ve bunları ele almak için birlikte çalışmalıdır. Örneğin, onlara kreşin çocukların arkadaş edindiği ve eğlendiği bir yer olduğunu açıklayın. Sağlıklı ve sağlıksız yiyecekleri de anlatarak açıklayın.

Kreşlere tamamlayıcı gıdaların getirilmesi, çocukları sağlıklı beslenmeye karşı olumlu bir tutum geliştirmeye teşvik etmenin önemli bir yoludur. Doğru araçlara sahip olmak, ebeveynlerin, öğretmenlerin ve diğer bakıcıların bu yaklaşımı uygulamalarına yardımcı olabilir.

Çocuklara kreşte tamamlayıcı gıdaları sevdirmenin en etkili yollarından biri, yiyecekleri farklı şekillerde sunmaktır. Örneğin, kabakları ve domatesleri eğlenceli şekillerde kesebilir,

Tamamlayıcı gıdaları sunmanın bir başka yolu da, taze sebzeleri düzenli yemek programına dahil etmektir. Örneğin, ince dilimlenmiş bir brokoliyi tavada kızartabilir, kepekli pide ile pizza yapabilir veya doğal yoğurtlu sebzeli bir menü hazırlayabilirsiniz. Et süt ve yoğurt vazgeçilmez besinlerdir.

İlginizi çekebilir: Çocuklarda Hırçınlık Ve Bağırtılar

Tekin
Tekin

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir